Galerija Zvono

Uskoro će i ostali objekti biti ocenjeni

Višnjićeva 5
Telefon: +381 11 2625243
Email: galerijazvono@gmail.com

1993. godine, u vreme opšte ekonomske krize, Galerija ZVONO otvorila je svoja vrata mladim umetnicima koji tek završavaju Likovnu akademiju i nalaze se na početku karijere. Cilj galerije je bio da se okupe i neguju mladi talenti, da im se pomogne da načine prve korake. Tadašnji studenti, koji su izlagali u prvim godinama postojanja galerije ZVONO, danas su priznati umetnici, koji iza sebe imaju postdiplomske studije na evropskim likovnim akademijama, stipendije i nagrade, dok neki mogu čak da se pohvale da su i sami postali predavači na beogradskoj Akademiji...
...Danas je galerija ZVONO ime koje znači upornost, istrajnost i posvećenost umetnosti bez kompromisa. ZVONO je i dalje galerija koja je prvenstveno posvećena mladima, ali i prostor koji privlači istaknute umetnike i institucije (u njoj se održavaju izložbe u sklopu Oktobarskog salona, Bijenala mladih u Vršcu, "Real Presence", itd.).

Galerija ZVONO je 2005. godine predstavila svoje autore na sajmu umetnosti "viennAfair" u Beču i tako zvanično postala prva privatna galerija iz Srbije koja je izašla na evropsko umetničko tržište. Činjenica da su ovaj nastup zajednički podržale institucije kulture iz Srbije i sponzori iz Beča, govori o velikom ugledu galeije ZVONO.

Još uspešnije se predstavila 2006. godine, na sajmu umetnosti ViennAfaif u Beču,i utoliko je veći uspeh jer su mladi autori izazvali veliku pažnju kod nekoliko vodećih svetskih galerija.

Oceni mesto

Ocene za kvalitet su u rasponu od 0 -10 i daju se u određenim kategorijama.
  • Mapa
    Sakriji/prikaži objekte u blizini

Postavi komentar


0/1200