NOVA POBEDA: Đoković sve bliži peharu

Srbin će se u nedelju od 18.30 za 64. titulu u karijeri boriti sa Britancem Endijem Marejem, koji se sa 7:5, 6:4 savladao Rafaela Nadala.To će biti 32. međusobni susret, Đoković vodi 22:9 u pobedama.

Srbin i Japanac su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis sve do osmog, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 5:3. Prvi igrač sveta je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.

Srpski igrač je u petom gemu drugog seta oduzeo servis Nišikoriju, a posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 4:2. On je u osmom gemu spasio brejk loptu, ali mu to nije pošlo za rukom u desetom, pa je Nišikori izjednačio na 5:5. Đoković je u tom gemu imao četiri meč lopte, ali je i napravio dve duple servis greške. To je prvi put na ovogodišnjem na mastersu u Madridu da je Đoković izgubio gem na svoj servis.

Obojica su posle toga osvojili po gem na svoj servis, pa su set i meč odlučeni u taj-brejku koji je Đoković dobio sa 7:4 i tako posle dva sata, u 10. duelu sa Nišikorijem, ostvario osmu pobedu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još