Lukić: Ostavite Vidića na miru!

Tim povodom predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić obratio se javnosti:

"Hajka na Vidića bi trebalo da prestane. Postoje mediji, ali i fudbalski radnici, koji su prešli granicu dobrog ukusa i bave se maltene omalovažavanjem Nemanjinog fudbalskog lika i dela. FK Crvena zvezda oseća potrebu, kao njegov matični klub, da stane u odbranu Nemanje.

Podvlačimo da se radi o jednom od najtrofejnijih igrača naše zemlje ikada, kapitenu Mančester Junajteda i igraču u koga bezgranično poverenje ima možda i najbolji trener na svetu, Aleks Ferguson. Ti koji ga kritikuju zaboravljaju da je Vidić jedini stranac kapiten Junajteda, posle legendarnog Erika Kantone. Neka razmisle šta su oni postigli u svojim karijerama.

Nemanja je mnogo dao fudbalskoj Srbiji, igrao je povređen, davao maksimum i sada je trebalo da predstavlja stub nekog novog tima. Nemanja je svojim ugledom u svetu neizmerno doprineo i ugledu Srbije odnosno našeg fudbala. U Vidića ne treba sumnjati. Crvena zvezda ne sumnja da je Nemanja imao duboke i jake razloge da povuče ovakav potez i da stoji iza svake svoje reči.

Najbolje bi bilo za fudbalsku Srbiju da Vidić promeni odluku, ali takve odluke su lične i čak ako ostane pri ovoj odluci to ne sme umanjiti sve što je Vidić dao srpskom fudbalu i ne priliči na ovakav način ga omalovažavati i kritikovati, posebno jer se iznosi mnogo neistina. Zato još jednom ponavljam da optužbe moraju da prestanu".

Pogledajte još