Biševac: Delije mogu da progutaju Ren!

- Počeću od odbrane, jer i sam najviše pratim "konkurenciju" u francuskoj ligi. Visoki, snažni, jaki u duelu, ali i u igri jedan na jedan, veoma ih je teško proći. Slabost treba tražiti u podatku da ne drže koncentraciju svih devedeset minuta. Prošle sezone su štoperski tandem činili Mangan i Bijik, tako da očekujem da oni istrče i na teren Marakane. Za razliku od štopera, spoljni igrači su dosta slabiji, i treba pokušati igru prebaciti na bokove i čestim probijanjem, tražiti šansu za gol. Zanimljiv podatak može da bude i to što su promenili golmana, koji je stigao iz nižeg ranga takmičenja, i za sada mi njegov potencijal nije poznat - detaljno je analizirao Ren za zvanični sajt crveno-belih.

Bivša zvezdina "šestica" se ne slaže da je Šalke na žrebu u Nionu bio najteža opcija Crvene zvezde, već upravo Francuzi koje odlikuje disciplina u igri.

- Veoma je bitno ko će uspeti da nametne svoj stil igre. Mislim da će Ren krenuti oštro i ambiciozno, sa dosta duela, i Zvezda mora da ima spreman odgovor na takvu igru. Raduje me što moj bivši klub neguje pas igru i uglavnom napada po bokovima, jer sam siguran da dugim loptama i preskakanjem terena, ne bi ništa uradili - zapazio je novi štoper najpopularnijeg kluba u Francuskoj.

Član jedne od najtrofejnijih generacija u bližoj istoriji našeg kluba skrenuo je pažnju na vezistu Rena, Mvilu za koga se raspituje Čelzi, kaže da je odličan tehničar, šuter i dribler. Zatim, tu je novajlija, Pitroipa, uz koga udarni duo u napadu dopunjuje Kolumbijac Montanjo koji ima sve karakteristike modernog napadača. Ipak, u jednoj stvari, po Milanovom mišljenju naš klub je neprikosnoven, i tu treba tražiti šansu.

- Delije mogu da progutaju Ren. I to nije fraza. Ren važi za tim koji slabije igra na vrućim terenima, i pun stadion, odnosno pedeset hiljada navijača mogu da obore Francuze na pleća. Odlika im je da u toku devedeset minuta, dvadeset igraju slabije, dekoncentrisano, i ako ih tada mladi igrači trenera Prosinečkog hrabro pritisnu, nošeni hukom sa Severa, siguran sam da mogu da pobede - zaključio je Milan Biševac.

Pogledajte još